Donacije Za Udruzenje

 

Linux User Group of Zenica - Linux Udruženje Korisnika Zenice

 


Ovom prilikom se zahvaljujemo našim sponzorima:


BHM Zenica - na prostorijama u kojima odrzavamo sastanke, Hvala

BHM Zenica

BHM Zenica je privatno preduzece koje posluje od 1989. godine u obalasti primjene i koristenja racunara u razlicitim oblastima. Osnivaci i saradnici BHM imaju dugogodisnje iskustvo u primjeni racunara od automatizacije industrijskih procesa, preko projektovanja elektronskih modula pomocu racunara, do izrade racunarskih programa za posebne namjene.

Sve vecim prodorom racunara u mnoge zenicke firme, BHM pocinje da se bavi edukacijom u oblasti koristenja racunara u razlicitim poslovima. U saradnji sa Soros Fondacijom osnovali su racunarsku skolu 1994. godine i pruzili zadovoljstvo stotinama ucenika zenickih skola da u najtezim trenucima upoznaju svijet racunara i da se, bar po tome, osjecaju jednakim svojim vrsnjacima sirom svijeta.

U oblasti racunarske edukacije BHM ima bogato iskustvo u obracunavanju razlicitog uzrasta, od najmladjih (11 do 14 godina), preko skolske omladine i studenata, do odraslih polaznika. Za svaki od ovih uzrasta imaju odgovarajuci pristup obucavanju, kojeg stalno unapredjuju i usavrsavaju. Njihova racunarska edukacija je zasnovana na siroko rasprotranjenim programima. Koristimo najnovije verzije tih programa.

Organizovali su i razlicite vrste specijalistickih obuka potrebnih za razlicita zanimanja, od racunarske opreme za stamparije, preko standardnih uredskih poslova, do dizajnerskih i projektantskih poslova.

Njihove najznacajnije reference u ovoj oblasti su obuka radnika:
Skupstine opcine Zenica, Medjunarodnog komiteta crvenog kriza, fabrike UNICO iz Tesnja, Elektrodistribucije Zenica, Zavoda za platni promet Zenica, Poreske uprave Zenica, Kantonalne bolnice Zenica, grupe ratnih vojnih invalida, grupe demobilisanih pripadnika Armije BiH itd.

Program obuke su po sadrzaju prilagodili savremenom evropskom standardu. Naime, obuku izvode prema ECDL (European Computer Driving Licence) standardu, koji ce vjerovatno biti standard i u nasoj zemlji. Ovaj standard omogucava da vjestina rada na racunaru i certifikat za to znanje vrijede u svim zemljama Evrope.


Zelite da nas sponzorisete, ili nam pomognete, molimo da nam se obratite na grungy@linux.org.ba


 
O udruzenju!
Lista Clanova
Uclanite Se!
Projekti
Pomoc/Donacije
Sastanci
Zelim Linux!
Forum

LugZe Maskota
Linux Counter Zenice

WebMail
Kontakt
Provjera Pravopisa
Dokumentacija
Lokalizacija
Programiranje
Online Testiranje
Desktop Linux
Linux na Bosanskom

 

Postanite clan naseg udruzenja klikajuci na link  
 

Linux User Group of Zenica
Home | O udruzenju | Uclanite se | Forum | Projekti
LINUX is a registered trademark of Linus Torvalds